Lampaanliha, Pataruoka

Yrttinen lammaspata

Yrttinen lammaspata -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg karitsanpaisti, luuton
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 rkl voita paistamiseen
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl sormisuolaa
    • 0.5 tl mustapippuria, rouhittuna
    • 4 oksaa tuoretta timjamia, hienonnettuna
    • 1 oksaa tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
    • 4 dl vettä
    • 2 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl balsamiviinietikkaa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 5 kpl salaattisipulia

    Valmistus

    1. Leikkaa liha kuutioiksi, noin 3 x 3 cm.
    2. Ruskista liha kuumalla paistinpannulla. Laita pataan. 
    3. Viipaloi valkosipuli ja kuullota hieman oliiviöljyssä, lisää pataan. 
    4. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. 
    5. Kaada joukkoon vesi, fondi, viinietikka ja kerma.
    6. Anna padan kiehua kannen alla noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. 
    7. Paloittele salaattisipuli, kuullota voissa miedolla lämmöllä.
    8. Kääntele juuri ennen tarjoamista sipulit ja yrtit pataan. 
    9. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET