Lisuke, Kastike

Omena-piparjuurisose

Omena-piparjuurisoseen reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 0

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg omenoita (kuorittuna, lohkottuna ja siemenet poistettuna)
    • 3 dl taloussokeria
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 1 tl sitruunahappoa
    • 1 pala tuoretta piparjuurta

    Valmistus

    1. Kuori, lohko ja poista siemenet omenoista. Laita lohkot pataan sokerin kanssa. Kaada päälle 1 dl vettä sekä sitruunamehu.
    2. Keitä miedolla lämmöllä, kuori vaahto ja anna omenoiden hautua 15 min. ajan. Sekoita muutaman kerran.
    3. Kun omenat ovat soseutumassa, lisää sitruunahappo ja sekoita voimakkaasti. Laita sose puhtaisiin lasitölkkeihin ja säilytä kylmässä.

    Vinkki! Jos tarjoat sosetta porsaanlihan kanssa, siihen voidaan lisätä hieman raastettua piparjuurta. Se sopii erinomaisesti porsaalle.

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET