Lisuke

Simpukat

Simpukat -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 30 minuuttia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita simpukoita
    • 2 kpl salottisipulia silputtuna
    • 1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 3 dl valkoviiniä
    • 1 rkl Bong Touch of Taste kala- tai hummerifondia
    • 2 dl kuohukermaa
    • Suolaa ja pippuria
    • Persiljasilppua
    • Sitruunalohkoja

    Valmistus

    1. Huuhtele simpukat huolellisesti, poista kuolleet simpukat (ne, jotka eivät sulkeudu, kun napautat niitä kovaa leikkuulautaan, tai rikkinäiset).
    2. Freesaa sipulia ja valkosipulia öljyssä minuutin ajan ilman että ne ruskistuvat.
    3. Lisää simpukat ja viini.
    4. Laita kansi päälle ja laita lämpö täysille.
    5. Anna simpukoiden kiehua noin 3 minuuttia sekoittaen ajoittain niin, että kaikki simpukat kypsyvät.
    6. Ota simpukat pois ja anna liemen kiehua kokoon muutaman minuutin ajan.
    7. Lisää fondi ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
    8. Laita simpukat (heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet) takaisin liemeen, kiehauta ja ripottele persiljaa päälle.
    9. Tarjoile höyryävän kuumana!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET