Marinadi, glaseerauskastike & öljy
Betyg:
Annokset: 4
Ainesosat
- 3 kpl punaisia chilipaprikoita, hienonnettuna
- 1 dl sitruunamehua
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl vettä
- 3 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia
- 2 kpl sipulia, pilkottuna
- 4 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus
- Hienonna chilipaprikat.
- Mittaa kaikki marinadin ainekset kulhoon.
- Laita marinadi ja marinoitava tuote muovipussiin, sulje huolellisesti. Laita mielellään vielä toinen muovipussi päälle.
- Marinadi riittää 500 grammalle lihaa, kalaa, broileria tai kasviksia.
- Anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia. Kääntele pussia muutaman kerran, jotta marinadi levittyy tasaisesti.
- Jos marinoit lihaa, ota se huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Kuivaa ylimääräinen marinadi pois.
- Mausta grillatut tuotteet suolalla ja pippurilla maun mukaan.