Naudanliha, Pataruoka

Burgundin lihapata herkkusienillä ja minisipuleilla

Burgundin lihapata herkkusienillä ja minisipuleilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 800 g naudanlihaa, paloiteltuna
    • 1 rkl voita
    • 1 rkl ruokaöljyä
    • 1 kpl suolaa ja pippuria
    • 1 kpl porkkanoita, viipaloituna
    • 1 kpl keltasipulia, viipaloituna
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 2 rkl tomaattipyreetä
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 3 dl punaviiniä
    • 1 maustemitta kuivattua timjamia
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 300 g vettä
    • 150 g pekonia, viipaloituna
    • 200 g pieniä herkkusieniä
    • 300 g hillosipulia
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä

    Valmistus

    1. Ruskista paloiteltu liha voissa ja öljyssä. 
    2. Mausta suolalla ja pippurilla, laita tilavaan pataan. 
    3. Viipaloi porkkana, sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannulla tomaattipyreen kanssa. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita  tasaiseksi. 
    4. Kaada joukkoon viini, lisää timjami ja laakerinlehti. Kuumenna samalla sekoittaen. 
    5. Laita seos lihan joukkoon, lisää vettä niin että liha peittyy. Anna padan hautua mureaksi noin 1 1/2 tuntia.
    6. Suikaloi pekoni ja paista pannulla. Kun pekonin rasva alkaa irrota, lisää herkkusienet.
    7. Laita hillosipulit, sienet, pekoni ja fondi pataan ja hauduta muutama minuutti. 
    8. Tarjoa paahdettujen juuresten ja keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET