Naudanliha, Pataruoka

Chili con carne naudanlavasta

Naudanlavasta valmistetun chili con carnen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 800 g naudan lapaa
    • 1 rkl voita
    • vettä
    • 0.5 dl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 kpl kuorittuja tomaatteja säilykkeenä 400g
    • 1 kpl keltasipulia
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 rkl tomaattipyrettä
    • 0.5 kpl punaista chilipaprikaa
    • 400 g valkoisia suuria papuja säilykkeenä
    • Lisää 2-3 tippaa nestemäistä savua, jos haluan savun makua

    Valmistus

    1. Leikkaa naudan lapa noin 2×2 cm:n paloiksi.
    2. Ruskista palat voissa ja laita pataan kiehuvaan veteen. 
    3. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia, kaada vesi pois ja huuhtele liha hyvin. 
    4. Laita lihat takaisin pataan, lisää vettä niin paljon, että ne peittyvät. Anna hautua noin tunnin ajan. 
    5. Lisää fondi, tomaatit, tomaattipyre ja hienonnettu sipuli, hauduta vielä tunti tai kunnes liha on mureaa. 
    6. Kaada joukkoon pavut ja mausta chilillä sekä valkosipulilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi fondia. 
    7. Tarjoa tuoreen leivän ja salaatin kanssa.
    8. Jos haluat pataan savun makua, lisää muutama tippa Hickory Liquid Smoke -nestemäistä savua. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET