Naudanliha, Pataruoka

Keitettyä vasikkaa tillikastikkeessa

Keitettyä vasikkaa tillikastikkeessa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kanafondia tai Luomu Kanafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • LIHA
    • 700 g vasikanlapaa tai -rintaa
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kanafondia
    • 2 kpl porkkanoita
    • 2 kpl pieniä sipuleita
    • 1 pala purjoa
    • 8 kpl kokonaisia valkopippureita
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 2 kpl mausteneilikoita
    • KASTIKE
    • 2 rkl voita
    • 3 rkl vehnäjauhoja
    • 1 litraa lihan keitinlientä
    • 1 dl kuohukermaa
    • 2 rkl etikkaa
    • 2 rkl hienoa sokeria
    • 1 dl tilliä, hienonnettuna

    Valmistus

    1. Leikkaa liha noin 2×2 cm:n paloiksi. Laita ne tilavaan kattilaan ja peitä vedellä, kiehauta. Huuhtele kylmässä vedessä lihasta pois irtonainen rasva ja valkuaisaineet. 

    2. Puhdista kattila, laita liha takaisin ja kaada uudet vedet päälle. 

    3. Kuori, puhdista ja leikkaa kasvikset paloiksi. Laita kattilaan sipuli, porkkana, laakerinlehti, kokonaiset valkopippurit ja neilikat sekä suola. 

    4. Anna lihan kiehua hiljalleen, kunnes se on mureaa, noin. 45 – 60 minuuttia. (Ota kasvikset pois, kun ne ovat valmiita.)

    5. Ota liha liemestä ja siivilöi se. Säästä noin 1 litra kastikkeeksi. Anna lihan levätä yhdessä kasvisten kanssa. 

    6. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja suurusta liemellä pienissä erissä. Anna kiehua 5 minuuttia.

    7. Lisää kerma ja tilli. mausta suolalla, sokerilla ja etikalla. (Jos haluat vielä lisää terävyyttä kastikkeeseen, lisää vain sokeria ja etikkaa). Laita liha ja kasvikset takaisin, kun olet saanut kastikkeen maun tasapainoiseksi.  

    8. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita perunalumeksi puristettuna.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET