Naudanliha, Keitto

Kirkas lihakeitto

Kirkas lihakeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    noin 2 tuntia

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g naudan sisäfileetä (siistitty jänteistä ja rasvasta)
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia (tai 1 rkl Kanafondia + 1 rkl Kasvisfondia)
    • 2 kpl laakerinlehteä
    • 1 kpl oksa timjamia
    • 1 kpl keltainen sipuli
    • 2 kpl porkkanaa
    • 2 kpl palsternakkaa
    • 2 kpl isoa kiinteää perunaa
    • 1 pala naurista tai selleriä
    • 1 pala purjoa
    • Suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Laita liha kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä, kunnes se peittää lihan.
    2. Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen kaada vesi pois.
    3. Huuhtele liha ja pese kattila.
    4. Kaada päälle uusi vesi niin, että se peittää lihan, ja anna kiehua.
    5. Karsi epäpuhtaudet pois seoksen pinnalta, ja lisää sen jälkeen Touch of Taste fondi, laakerinlehdet ja timjami sekä hienonnettu sipuli (ei ruskistettu).
    6. Anna seoksen kypsyä hitaasti noin 1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää.
    7. Lisää vettä kypsennyksen aikana.
    8. Siirrä liha pois kattilasta ja anna sen jäähtyä.
    9. Kuori juurekset ja leikkaa ne kuutioiksi.
    10. Siirrä juurekset kattilaan, ja anna niiden kypsyä hitaasti 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
    11. Siisti, huuhtele ja viipaloi purjo, lisää myös se kattilaan.
    12. Kuutioi liha ja laita se takaisin kattilaan.
    13. Kuumenna seos kiehuvaksi, ja mausta Touch of Taste fondilla, suolalla ja mustapippurilla.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET