Naudanliha, Porsaanliha, Pataruoka

Kreikkalainen lihapata, Stifado

Kreikkalaisen lihapadan eli Stifadon reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 400 g naudanlapaa, 4 cm paloina
    • 400 g porsaan sisäfilettä 4 cm paloina
    • 2 kpl punasipulia, lohkoina
    • 1 rkl rusinoita, pilkottuna
    • 400 g tomaattimurskaa
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl tomaattipyrettä
    • 0.5 kpl sitruunaa
    • nippu lehtipersiljaa
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl voita
    • LIHAN MARINADI
    • 1.5 tl maustepippureita, kokonaisia
    • 6 kpl mausteneilikoita, kokonaisia
    • 2 tl sormisuolaa
    • 4 kpl valkosipulinkynsiä
    • 3 kpl laakerinlehtiä
    • 1 kpl kanelitankoa
    • 1 tl kuivattua oreganoa
    • 1.25 dl punaviiniä
    • 4 rkl punaviinietikkaa
    • Lisäkkeeksi perunoita, juureksia ja fetajuustoa

    Valmistus

    Marinadi:

    1. Murskaa maustepippurit, neilikat ja suola morttelissa. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi ja jatka hienontamista, kunnes valkosipulista ja pippureista on muodostunut sosetta. 
    2. Laita sose kulhoon, lisää laakerinlehti ja loput marinadin aineksista. Sekoita.
    3. Marinoi lihaa mausteseoksessa vähintään 2 tuntia.

    Pata:

    1. Nosta liha marinadista. Huom! Säästä marinadi! 
    2. Ruskista liha oliiviöljyssä ja voissa. Laita sen jälkeen pataan. 
    3. Ruskista kuoritut punasipulit ja paista noin 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmentyneet tai saaneet kullanruskean värin. Sekoita välillä. Laita sipulit pataan lihan kanssa. 
    4. Lisää siivilöity marinadi, fondi, rusinat, tomaatit ja tomaattipyre. Lisää niin paljon vettä, että liha peittyy. 
    5. Kiehauta, laske sitten lämpöä. Laita kansi päälle ja hauduta keskikuumalla lämmöllä 1,5 tuntia. 
    6. Ota kansi pois ja hauduta vielä tunti tai kunnes liha on oikein mureaa ja alkaa hajota ja kun kastike on paksua. Jos kastike on liian kuivaa, lisää loraus vettä. 
    7. Mausta, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa lisää mausteita. 
    8. Hienonna persilja ja ripottele padan pinnalle. Viimeistele lorauksella neitsytoliiviöljyä.
    9. Tarjoa paahdettujen perunalohkojen, juuresten sekä fetajuuston kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET