Naudanliha, Arkiruoka, Pataruoka

Liha-chorizopata

Liha-chorizopadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g naudan rintaa tai -lapaa
    • 2 kpl Chorizo-makkaraa (voimakkaita)
    • 1 kpl punasipulia
    • 400 g kuorittuja tomaatteja, säilykkeenä (400 g)
    • 0.5 dl Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia
    • 30 g punaista paprikaa
    • 2 kpl laakerinlehtiä
    • 10 g makeaa chilipaprikaa
    • 70 g vihreitä oliiveja, pimento-täytteellä
    • 0.5 dl lehtipersiljaa, hienonnettuna

    Valmistus

    1. Leikkaa naudan lapa tai rinta 3×3 cm:n paloiksi.
    2. Ruskista ne padassa öljyssä ja voissa. 
    3. Mausta mustapippurilla. 
    4. Viipaloi makkara. 
    5. Kuori ja lohko punasipuli sekä paprika isohkoiksi paloiksi. 
    6. Laita pataan makkara, sipuli ja paprika, kun liha on saanut pintaan hyvän värin. Paista pari minuuttia. 
    7. Lisää tomaattimurska ja fondi sekä laakerinlehti. 
    8. Lisää niin paljon vettä, että liha peittyy.
    9. Kuumenna ja poista syntyvä vaahto. 
    10. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa. 
    11. Halkaise makea chilipaprika ja poista siemenet, hienonna. 
    12. Hakkaa oliivit karkeasti ja sekoita ne pataan yhdessä chilin ja persiljan kanssa.
    13. Anna padan kiehua vielä pari minuuttia. Tarjoa jasmiiniriisin kera. 
    14. Vinkki: Lisää 1 dl crème fraîchea valmistuksen loppuvaiheessa ja tarjoa pastan kera. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET