Naudanliha, Pataruoka
Betyg:
Annokset: 4
Ainesosat
- 800 g naudan luutonta etuselkää
- 2 tl voita
- vettä
- 400 g tomaattia, kaltattuina
- 1 kpl sipulia, pilkottuna
- 2.5 tl tomaattipyreetä
- 1 kpl punaisia chilipaprikoita, hienonnettuna
- 1.5 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia Punaviinillä
- 400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, säilykkeenä
Valmistus
- Leikkaa liha suurehkoiksi paloiksi, noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi.
- Ruskista lihapalat voissa ja laita pataan kiehuvaan veteen.
- Hauduta lihaa muutama minuutti, kaada vesi pois ja huuhtele liha hyvin.
- Laita liha uudestaan pataan, lisää vettä juuri sen verran, että ne peittyvät. Anna hautua noin tunti.
- Lisää fondi, tomaatit, tomaattipyree ja sipuli. Hauduta vielä noin tunti, kunnes liha on mureaa.
- Lisää pavut ja mausta chilillä ja valkosipulilla.
- Lisää halutessasi fondia ja mustapippuria.
- Tarjoa vastapaistetun leivän ja tuoreen salaatin kanssa.