Naudanliha, Arkiruoka, Vuokaruoka

Merimiespihviä punajuurten ja vuohenjuuston kera

Merimiespihviä punajuurten ja vuohenjuuston kera -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • MERIMIESPIHVI
    • 1 kpl keltasipulia
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 600 g naudan ulkofilettä
    • 600 g perunoita
    • 1 tl suolaa
    • 1 tl mustapippurijauhetta
    • 1 rkl tomaattipyrettä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 4 dl keskiolutta
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 4 dl vettä
    • lehtipersiljaa
    • VUOHENJUUSTOKREEMI
    • 200 g vuohenjuustoa
    • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
    • PUNAJUURET
    • 8 kpl punajuuria

    Valmistus

    MERIMIESPIHVI

    1. Kuori ja viipaloi sipuli, ruskista öljyssä pehmeäksi samalla sekoittaen.
    2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja ruskista paistinpannulla. 
    3. Leikkaa perunat 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
    4. Lado suureen kannelliseen pataan vuorotellen sipulia, kantarelleja, perunoita ja lihaa. 
    5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
    6. Yhdistä tomaattipyre, fondi, olut ja laakerinlehti. 
    7. Kaada neste lihan päälle pataan. 
    8. Lisää niin paljon vettä, että lihat peittyvät. Laita kansi päälle ja keitä hiljalleen liedellä noin tunti tai kypsennä uunnissa 175 °C:ssa, kunnes perunat ja lihat ovat pehmenneet. 
    9. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää halutessasi fondia. 
    10. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoa lisukkeiden kanssa. 

    VUOHENJUUSTOKREEMI

    1. Soseuta vuohenjuusto ja sekoita jogurttiin. 
    2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
    3. Anna olla kylmässä tarjoiluun saakka.

    PUNAJUURET

    1. Keitä punajuuret kevyesti suolatussa vedessä noin 25-30 min.
    2. Kuori ja tarjoa lämpiminä lohkoina. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET