Naudanliha, Pastaruoka, Kastike

Naudanlihakastike, hitaasti hauduttaen

Naudanlihakastike, hitaasti hauduttaen -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    180 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 400 g naudanlapaa
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 100 g lämminsavustettua siankylkeä
    • 1 rkl voita
    • 1 pala juuriselleriä
    • 1 kpl porkkanaa
    • 1 kpl keltasipulia
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 2 tl vehnäjauhoja
    • 2 rkl tomaattipyrettä
    • 2 rkl balsamiviinietikkaa
    • 3 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 5 dl vettä
    • 400 g tomaattimurskaa
    • 2 dl punaviiniä
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 10 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 ruukku tuoretta basilikaa

    Valmistus

    1. Puhdista naudan lapa jänteistä ja leikkaa liha 1×1 cm kokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lämminsavustettu siankylki.
    2. Kuori ja hienonna juuriselleri, porkkana ja sipuli. Hienonna valkosipuli.
    3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihat sekä siankylki kuumalla lämmöllä voissa ja öljyssä. Ripottele päälle vehnäjauho ja sekoita. Laita liha sivuun suurempaan pataan. 
    4. Kuullota kasviksia voissa ja öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. 
    5. Lisää tomaattipyre ja paista vielä minuutti. Kaada kasvikset pataan lihan joukkoon. 
    6. Lisää tomaattimurska, fondi, vesi, viinietikka ja mausteet (ei basilikaa). Anna hautua vajaat kolme tuntia. Sekoita silloin tällöin. Lisää mahdollisesti vettä. 
    7. Kun liha alkaa hajoamaan ja liemi on kiehunut lähes kokoon ja muuttunut kastikemaiseksi, on pata valmis. 
    8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna basilika ja kääntele joukkoon juuri ennen tarjoamista. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET