Naudanliha, Arkiruoka, Keitto

Perinteinen suomalainen jauhelihakeitto

Perinteinen suomalainen jauhelihakeitto -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:

Annokset: 4

noin 30 minuuttia

Skickat!

Ainesosat

  • 1 kpl keltainen sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 kpl kiinteää perunaa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1-5 tl curryjauhetta
  • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Häränlihafondia
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 8 dl vettä
  • 1-3 tl sambal oelek tai punaista chilikastiketta
  • Tarjoiluun:
  • crème fraiche
  • tuoreita yrttejä, kuten oregano
  • leipää

Valmistus

  1. Pilko sipuli ja valkosipuli sekä kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.
  2. Paista jauheliha öljyssä (1 rkl) ja kaada kattilaan.
  3. Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, sekoita tomaattisose, perunat, porkkanat ja curryjauhe, ja anna kiehua muutaman minuutin.
  4. Kaada kaikki kattilaan ja lisää Touch of Taste fondi, soijakastike, vesi ja chilikastike.
  5. Anna kypsyä hitaasti 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  6. Tarkista maku Touch of Taste fondin, chilikastikkeen, suolan ja pippurin kanssa.
  7. Tarjoile keitto kulhoissa, joiden päällä on crème fraichea, yrttejä sekä leipää.

SISÄLTYVÄT TUOTTEET