Naudanliha

Pippuripihvi, salottisipulisabayon ja hillotut tomaatit

Pippuripihvi, salottisipulisabayon ja hillotut tomaatit -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 720 g häränfilettä, paloiteltuna
    • murskattuja musta- ja rosépippureita
    • 1 rkl voita
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • 3 dl kermaa
    • 2 rkl salottisipuliviinietikkaa
    • 2 kpl kananmunan keltuaisia
    • pippuria
    • 20 kpl pieniä tomaatteja terttuineen
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 0.5 dl valkoviinietikkaa
    • 0.5 dl sokeria
    • 1 dl vettä

    Valmistus

    1. Kuumenna uuni 100 °C:seen.
    2. Hiero häränfileen pintaan pippurisekoitusta. 
    3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista fileen pinta voissa. 
    4. Laita uuniin ja paista, kunnes fileen sisälämpötila on 58 °C. 
    5. Anna lihan levätä vähintään 10 min. folion sisällä, ennenkuin leikkaat sen annosviipaleiksi. 

    Salottisipulisabayon:

    1. Kuumenna kerma ja fondi.
    2. Vispaa keltuaiset ja salottisipuliviinietikka ilmavaksi miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Mausta pippurilla.
    3. Lisää kerma-fondiseos joukkoon. 

    Hillotut tomaatit:

    1. Paista tomaatit uunissa oliiviöljyllä sipaistuna, maustettuna suolalla ja pippurilla, 100 °C:ssa 30 min.
    2. Kuumenna viinietikka, sokeri ja vesi. Laita liemi tomaattien päälle ja laita kylmään.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET