Naudanliha, Pataruoka

Sinapilla ja oluella höystetty naudanlihapata

Sinapilla ja oluella höystetty naudanlihapata -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 800 g naudan lapaa
    • 0.5 kpl juuriselleriä
    • 2 kpl keltasipulia
    • 1 tl sinapinsiemeniä, keltaisia
    • 1 nippu porkkanoita
    • 1 nippu keltajuuria
    • 200 g herkkusieniä
    • 3 kpl laakerinlehtiä
    • 3 kpl tomaatteja
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 l vettä
    • 50 cl olutta, portter-tyyppistä
    • voita
    • suolaa ja mustapippurirouhetta

    Valmistus

    1. Leikkaa liha kooltaan 2×2 cm:n kuutioiksi.
    2. Kuumenna valurautapata ja paista liha voissa, suolaa ja pippuroi. 
    3. Suikaloi sipuli, paloittele porkkana ja keltajuuri isohkoiksi paloiksi. Paista lihan kanssa padassa.
    4. Paloittele juuriselleri 1 cm:n suuruisiksi kuutioiksi ja pieni herkkusienet, lisää pataan. 
    5. Kaada pataan olut, vesi ja fondi. Lisää laakerinlehti ja sinapinsiemenet. 
    6. Paloittele tomaatit ja laita pataan. 
    7. Keitä pataa vähintään 2 tuntia keskikuumalla lämmöllä. Poista alussa syntyvä vaahto. Lisää tarvittaessa vettä pataan keittämisen aikana.  
    8. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäkkeeksi perunasosetta. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET