Naudanliha, Pataruoka

Suklainen lihapata pancettalla

Suklainen lihapata pancettalla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    90 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 700 g naudan sisäpaistia, kuutioituna
    • 2 banaanisalottisipulia
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 100 g pancettaa (korvaa pekonilla, jos et löydä)
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 tl savupaprikajauhetta
    • 2 tl cayennepippuria
    • 2 tl kuivattua oreganoa
    • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
    • 2 dl valkoviiniä tai sherryä
    • 5 dl vettä
    • 2 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl balsamietikkaa
    • 40 g tummaa suklaata 70-85 %
    • tuoretta salviaa
    • 4 oksaa tuoretta timjamia
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Pilko liha noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Siivuta salottisipulit ja kuutioi pancetta.
    2. Kuumenna öljy kasarissa. Paista lihaa, sipulia ja pancettaa muutama minuutti, niin että ne saavat hieman väriä. Ripottele päälle vehnäjauhot, savupaprikajauhe ja cayennepippuri. Ruskista vielä muutama minuutti.
    3. Lisää yrtit, sambal oelek ja valkoviini lihojen joukkoon, anna kiehua hetki.
    4. Hienonna suklaa ja lisää se vähitellen lihan joukkoon sekoittaen.
    5. Lisää Vasikanfondi. Lisää vettä, kunnes lihat peittyvät. Anna padan kypsyä miedolla lämmöllä noin tunti.
    6. Mausta suolalla, pippurilla, balsamietikalla ja halutessasi lisää vielä fondia. Poista timjamin oksat.
    7. Tarjoile leivän ja riisin kanssa.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET