Naudanliha, Pataruoka

Suklainen lihapata

Suklaisen lihapadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 700 g naudan patalihaa, kuutioituna
    • 2 kpl banaanisalottisipulia
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 100 g pancettaa (italialaista pekonia)
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 tl paprikajauhetta, savustettua
    • 2 tl cayennenpippuria
    • 2 tl sambal oelekia
    • 2 dl sherryä
    • 7 dl vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl balsamicoviinietikkaa
    • 40 g tummaa suklaata, 70-85%
    • tuoretta salviaa
    • 4 oksaa tuoretta timjamia
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Leikkaa pataliha kooltaan 2×2 cm:n kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja suikaloi pancetta (italialainen pekoni).
    2. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista liha, sipuli ja pancetta.
    3. Ripottele jauhot, cayennenpippuri ja paprikajauhe päälle, ruskista vielä pari minuuttia.
    4. Lisää yrtit, sherry sekä sambal oelek, kiehauta.
    5. Lisää hienonnettu suklaa pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
    6. Kaada joukkoon fondi ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Anna kiehua hiljalleen n. 1,5 tuntia.
    7. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja lisää halutessasi fondia.
    8. Poista yrtinoksat ja tarjoa.

     

    Tarjoa tuoreen leivän ja keitetyn riisin kera.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET