Naudanliha, Arkiruoka

Suuret lihapyörykät ja kantarellikastike

Suuret lihapyörykät ja kantarellikastike -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 500 g jauhelihaa
    • 0.5 dl kaurahiutaleita
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 kpl keltasipulia, kuutioituna
    • 1 kpl kananmunia
    • 0.5 dl persiljaa, hienonnettuna
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 1 tl suolaa
    • 2 maustemitta mustapippurijauhetta
    • KASTIKE
    • 200 g kantarelleja
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 2 dl kermaa
    • 2 dl maitoa
    • 1 maustemitta mustapippurijauhetta
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kantarellifondia
    • Vinkki: maustamiseen 1 rkl mustaherukkahyytelöä

    Valmistus

    1. Turvota kaurahiutaleita vedessä noin 15 min.
    2. Sekoita hiutaleet ja muut ainekset jauhelihan joukkoon.
    3. Älä sekoita jauhelihamassaa liian pitkään, ettei siitä tule rihmamaista.
    4. Muotoile suuria lihapyöryköitä ja laita ne öljytylle alustalle.
    5. Kuumenna paistinpannu ja ruskista pyörykät erissä. 
    6. Paista kypsäksi uunissa 150 °C:ssa n. 10 min. 
    7. Paista kantarellit pannulla. Lisää voi, kun sienistä ei enää irtoa nestettä. 
    8. Kun sienet ovat saaneet hyvän värin, ripottele vehnäjauhot joukkoon ja kaada fondi, kerma ja maito sekoittaen päälle. 
    9. Kuumenna ja hauduta n. 5 min.
    10. Mausta mustapippurilla ja lisää halutessasi ruokalusikallinen mustaherukkahyytelöä. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET