Naudanliha

Uudenvuoden file, juureskakku ja punaviinikastike

Uudenvuoden file, juureskakku ja punaviinikastike -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g häränfilettä
    • glaseerauskastike
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 rkl tomaatti-chilikastiketta
    • 1 rkl punaviiniä
    • 1 rkl fariinisokeria
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 1 rkl pippurisekoitus
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä, murskattuna
    • punaviinikastiketta
    • 1 kpl salottisipulia
    • 1.5 dl punaviiniä
    • 1.5 dl vettä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 rkl hienoa sokeria
    • 1 maustemitta valkopippuria, murskattuna
    • 1.5 tl maissitärkkelystä
    • 50 g voita
    • JUURESKAKKU
    • 400 g perunoita
    • 100 g porkkanoita
    • 100 g juuriselleriä
    • 100 g palsternakka
    • 2 kpl keltasipulia
    • 1 rkl voita
    • 1.5 rkl kermaa
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    Liha:

    1. Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon, sekoita. 
    2. Ota fileen pinta kiinni kuumalla pannulla. 
    3. Laita file uuninkestävään vuokaan, sivele glaseerauskastiketta pintaan ja paista kypsäksi n. 45 min 100 °C:ssa.
    4. Sivele kastiketta vähintään kolme kertaa paiston aikana fileen pintaan. 

    Juureskakku:

    1. Viipaloi juurekset ja sipuli ohuiksi. (Älä huuhdo kasviksia, ettei tärkkelys poistu). Ruskista sipuli pehmeäksi voissa. 
    2. Vispaa joukkoon kerma, fondi ja mausteet. Laita juurekset mukaan. 
    3. Laita uuninkestävän vuoan pohjalle leivinpaperi ja täytä vuoka juures-sipulisekoituksella, painele seos tiiviisti ja tasaisesti vuokaan. 
    4. Paista uunissa 140 °C:ssa 50 minuuttia.
    5. Kokeile, onko kakku pehmennyt. 
    6. Anna jäähtyä ja laita painon alle. 
    7. Kun juureskakku on täysin jäähtynyt, kumoa se vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. 
    8. Lämmitä palat uunissa 150 °C:ssa noin 25 min. 

    Punaviinikastike:

    1. Kuori ja hienonna sipuli.
    2. Mittaa kattilaan viini, vesi, fondi ja sokeri, kuumenna. Lisää sipuli joukkoon ja keitä muutama minuutti. 
    3. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää sekoittaen joukkoon. 
    4. Sekoita lopuksi joukkoon nokare voita, mausta kevyesti. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET