Naudanliha

Vasikanfile ja raviolit

Vasikanfile ja raviolit -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • LIHA
    • 600 g vasikanulkofilettä
    • 4 kpl salottisipulia
    • 3 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 oksa tuoretta timjamia
    • voita ja öljyä paistamiseen
    • 2 dl valkoviiniä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 6 dl vettä
    • SALAATTI
    • 4 kpl luumutomaatteja
    • 80 g tuoretta minipinaattia
    • 4 rkl oliiviöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • RAVIOLI
    • 100 g ricotta-juustoa
    • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
    • 100 g wonton-levyjä

    Valmistus

    Liha:

    1. Ruskista vasikanulkofile pannulla voissa ja öljyssä. Mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Laita sivuun. 
    2. Keitä maukas liemi salottisipulista, valkosipulista, timjamista, laakerinlehdistä, valkoviinistä, vedestä ja vasikanfondista. 
    3. Sido pätkä puuvillalankaa jokaisen vasikanfilepalan ympärille. Sido pidempi pätkä narua jokaiseen lihafilerullaan ja toinen pää kattilan kahvaan lihan hauduttamista varten. 
    4. Hauduta liha kypsäksi liemessä, antaen lihojen riippua narusta liemessä.
    5. Vedä liha pois liemestä, kun sisälämpötila on 58 ºC.

    Salaatti:

    1. Kiehauta tomaatit ja laita jääkylmään veteen. 
    2. Kuorit tomaatit, poista siemenet ja leikkaa liha pieniksi puolikuun muotoisiksi paloiksi. 
    3. Yhdistä minipinaatti ja tomaatinliha, mausta oliiviöljyllä, suolalla ja  pippurilla. 

    Ravioli:

    1. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ricottajuuston joukkoon. 
    2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
    3. Levitä wonton-levyt auki. Laita lusikallinen juustotäytettä  jokaiselle levylle, kostuta reunat pienellä määrällä vettä. Paina reunat kiinni peukaloilla. 
    4. Valmista noin 4 kpl aterioijaa kohden. Laita jauhotetulle leivinpaperille. 
    5. Keitä ravioleja runsaassa vedessä n. 2-3 min.
    6. Leikkaa liha annospaloiksi. Asettele lautaselle tomaatti-pinaattisekoituksen sekä raviolin kanssa. 
    7. Lusikoi päälle lientä ja tarjoa heti!

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET