Pastaruoka, Vuokaruoka

Lasagne al Forno

Lasagne al Forno -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • Jauhelihakastike:
    • 4 rkl voita
    • 600 g sika-nautajauhelihaa
    • 100 g savupekonia, kuutoituna
    • 1.5 tl valkosipulia, hienonnettuna
    • 2 dl salottisipulia, hienonnettuna
    • 2 dl juuriselleriä, hienonnettuna
    • 6 dl paseerattua tomaattia
    • 1 dl punaviiniä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Luomu Lihafondia
    • yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia ja oreganoa
    • suolaa ja mustapippuria
    • Juustokastike:
    • 1.5 l maitoa
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 0.5 dl vettä
    • 300 g juustoa
    • 0.5 tl muskottipähkinää, jauhettuna
    • suolaa ja mustapippuria
    • 1 dl parmesaanijuustoraastetta

    Valmistus

    Jauhelihakastike:

    1. Sulata kuumassa padassa voi ja ruskista jauheliha sekä pekoni, sipuli ja selleri.

    2. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, fondi ja yritit. Anna kiehua hiljalleen 20 min.

    3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, lisää halutessasi fondia.

     

    Juustokastike:

    1. Kaada maito kattilaan ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen.

    2. Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen.

    3. Sekoita jauho-vesiseos kuumaan maitoon ja hauduta 5 min. koko ajan sekoittaen.

    4. Ota kattila liedeltä ja sulata juustoraaste joukkoon. Älä keitä kastiketta enää juuston lisäämisen jälkeen.

    5. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla.

    6. Lado uuninkestävään vuokaan vuorotellen kastikkeita ja lasagnelevyjä.

    7. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja paista uunin alatasolla 225°C:ssa noin 40 minuuttia.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET