Porsaanliha

Choucroute eli hapankaali

Choucrouten eli hapankaalin reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia tai Luomu Kasvisfondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    120 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg riimipossua
    • 4 kpl pieniä, mausteisia makkaroita
    • 1 kpl keltasipulia
    • 1 kpl porkkanaa
    • 3 kpl laakerinlehtiä
    • 3 kpl maustepippureita, kokonaisia
    • 5 kpl valkopippureita, kokonaisia
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Kasvifondia
    • 400 g hapankaalia
    • 200 g palvikinkkua
    • 2 dl valkoviiniä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia (hapankaalia varten)
    • 4 dl lihan keitinlientä
    • 1 kpl isoa porkkanaa
    • 1 kpl persiljaa
    • 200 g perunoita, kuorittuna
    • 6 kpl salottisipulia
    • 4 kpl valkosipulinkynsiä, viipaloituna
    • 1 tl kokonaista kuminaa
    • 2 kpl laakerinlehtiä
    • 5 kpl maustepippureita, kokonaisia
    • 2 kpl katajanmarjoja, murskattuna
    • 1 ruukku persiljaa koristeluun

    Valmistus

    1. Laita sianliha kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että liha peittyy. Keitä ja poista syntyvä vaahto. 
    2. Lisää sipuli, porkkana sekä mausteet. Keitä kannen alla noin kaksi tuntia, kunnes liha alkaa irtoamaan ja on mureaa. 

    Keittämisen aikana

    1. Laita hapankaali kattilaan, leikkaa pekoni neljään siivuun ja laita mausteiden, fondin, valkoviinin ja lihan keitin liemen kanssa kattilaan. 
    2. Hauduta kannen alla noin 30 min. 
    3. Lisää porkkana, persilja, peruna, sipuli ja valkosipuli.  Lisää keitinlientä ja hauduta vielä 30 min, kunnes kaikki ovat kypsiä. 
    4. Laita makkara ja paloiteltu sianliha vadille, ripottele päälle persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla. 
    5. Tarjoa sinapin, cornichon kurkkupikkelsin ja mustapippurin kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET