Naudanliha, Porsaanliha, Arkiruoka, Vuokaruoka

Kaalikääryleet

Kaalikääryleiden reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • Kaalikääryleet
    • 1 kpl valkokaalia, pieni
    • 600 g jauhelihaa
    • 1 kpl keltasipulia, hienonnettuna
    • 1 dl korppujauhjoa
    • 2 dl maitoa
    • 2 kpl kananmunia
    • 3 rkl soijakastiketta
    • 1.5 rkl siirappia
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • suolaa
    • pippuria
    • Liemi
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 4 dl vettä
    • 2 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • Tarjoiluun
    • keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta ja maustekurkkuja

    Valmistus

    Kaalikääryleet:

    1. Poista kaalista terävällä veitsellä kova keskikohta juuresta. Yritä saada kaali pysymään koossa. Laita koko kaalinpää kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta ja anna hautua 10 minuutin ajan. Ota kaali kattilasta ja anna sen jäähtyä hetken. Irrota sen jälkeen lehdet varovasti kaalinpäästä. Leikkaa lehdistä kova keskikohta varovasti ohuemmaksi. Käytä poisleikatut kohdat ja rikkinäiset lehdet täytteeseen. Hienonna ne pienemmiksi paloiksi.
    2. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista sipulia ja hienonnettua kaalisilppua muutama minuutti. Anna jäähtyä ja laita sivuun.
    3. Yhdistä jauheliha, sipuli-kaalisekoitus, korppujauhot, maito, kananmuna, soija, siirappi ja fondi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia. Sekoita tasaiseksi.
    4. Laita nokare täytettä kaalinlehdelle ja taittele tiiviiksi, kauniiksi kääryleiksi. Laita kääryleet paistonkestävään uunivuokaan. Sudi päälle sulatettua voita ja ripottele pinnalle hieman fariinisokeria. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
    5. Paista kääryleet uunissa 175°C:ssa 30 min. ajan. Lisää sitten liemi ja paista vielä 20 min. 150°C:ssa.

     

    Liemi:

    1. Kun kääryleet paistuvat uunissa, yhdistä kaikki liemen ainekset ja keitä kattilassa.

    Tarjoiluun:

    1. Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja maustekurkkujen kanssa.

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET