Porsaanliha

Luumutäytteinen porsaan sisäfilee padassa

Luumutäytteinen porsaan sisäfilee padassa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 750 g porsaan sisäfilettä
    • 100 g pekonia, kuutioina
    • 100 g kuivattuja luumuja
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 kpl keltasipulia, paloiteltuna
    • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
    • 2 oksaa tuoretta meiramia
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • 5 dl vettä
    • 2 dl omenamehua
    • 2 kpl omenoita, paloiteltuna
    • 2 dl kermaa

    Valmistus

    1. Tee fileeseen pitkittäissuuntaisesti reikä, esim. puuhaarukalla. Täytä reikä kuivatuilla luumuilla. Suolaa ja pippuroi liha. 
    2. Hienonna valkosipuli sekä rosmariinin ja  meiramin lehdet. Taputtele seos lihan pintaan. 
    3. Ruskista liha voissa joka puolelta kauniin ruskeaksi ja laita sitten pataan. 
    4. Kuori ja paloittele sipuli sekä omena. Laita palat pataan. Lisää pataan myös kaikki loput kuivatut luumut, jotka eivät mahtuneet fileen sisään. 
    5. Kaada päälle omenamehu, fondi ja vesi. Hauduta kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha tuntuu murealta. 
    6. Siivilöi liemi ja lisää kerma. Keitä kokoon parin minuutin ajan ja mausta sitten suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla, tuoreella meiramilla. 
    7. Viipaloi paisti ja tarjoa kermakastikkeen sekä sipuli-omenapalojen kanssa. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET