Porsaanliha, Arkiruoka, Pataruoka

Makkara-juures-sienipata

Makkara-juures-sienipadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kantarellifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • MAKKARAPATA
    • 1 kpl keltasipulia
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 3 dl valkoviiniä, puolikuivaa tai puolimakeaa 12,5 vol. %
    • 1 l vettä
    • 3 rkl Touch of Taste Kantarellifondia
    • 3 kpl laakerinlehtiä
    • 1 mg tuoretta timjamia
    • 1 kpl tähtianiksia
    • 4 kpl kokonaisia mustapippureita
    • 1 kg porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä
    • 400 g perunoita
    • 50 g kantarellejä
    • 600 g Chorizo-makkaroita
    • suolaa, mustapippuria

    Valmistus

    1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
    2. Kuullota pehmeiksi öljyssä. 
    3. Lisää viini, vesi, fondi ja mausteet. Anna kiehua noin 30 minuuttia ilman kantta.
    4. Paloittele peruna, sienet ja juurekset ja lisää joukkoon. 
    5. Keitä noin 25 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet.
    6. Viipaloi makkara ja lisää joukkoon viimeiseksi viideksi minuutiksi tai paista ne pannulla erikseen. 
    7. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarjoa lisukkeiden kanssa. 

      Tarjoiluun:

      Leipäkuutioita, kevyesti kuivattuja kirsikkatomaatteja, majoneesia (esim. sahramilla maustettua majoneesia tai valkosipulimajoneesia). 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET