Porsaanliha

Porsaanfilé ja pekoni-salvia-balsamico

Porsaanfilé ja pekoni-salvia-balsamico -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 600 g tuoretta porsaanfilettä
    • 140 g pekonia, kuutioituna
    • 12 kpl kirsikkatomaatteja
    • 4 kpl salaattisipulia
    • 2 dl kermaa
    • 1 dl vettä
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia
    • 1 rkl balsamicoviinietikkaa
    • 2 rkl tuoretta salviaa, hienonnettuna
    • 1 maustemitta mustapippuria
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 2 dl vehnäjauhoa panerointiin
    • Lisukkeeksi:
    • uunissa paahdettuja juureksia, perunoita ja sipulia

    Valmistus

    1. Poista fileestä ylimääräinen rasva ja kalvot. Leikkaa sitten vinosti fileestä kahdeksan palaa. Painele paloja kevyesti litteämmiksi.
    2. Puolita tomaatit ja pilko salaattisipuli.
    3. Hienonna tuoreet salvian lehdet.
    4. Kääntele filesiivuja mustapippurilla ja suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa.
    5. Paista lihoja oliiviöljyn ja voin sekoituksessa keskikuumalla lämmöllä pannulla noin 2 min. molemmin puolin. Fileiden tulee olla läpeensä kypsiä.
    6. Nosta fileet pannulta ja laita lepäämään lautaselle.
    7. Lisää pannulle kuutioitu pekoni ja paista pari minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu salvia.
    8. Lisää tomaatit ja salaattisipuli pannulle, paista 1-2 min.
    9. Yhdistä vesi, kerma, balsamico ja fondi. Lisää liemi pannulle ja keitä noin 1 min.
    10. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
    11. Lisää porsaanfileet pannulle kastikkeeseen ja hauduta noin 2 minuuttia.

     

    Lisukkeeksi sopivat uunissa paahdetut juurekset, perunat ja sipuli. Mausta ne salvialla, suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä ennen paahtamista.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET