Porsaanliha, Arkiruoka

Porsaanfilee ja pekoni-salviakastike

Porsaanfileen ja pekoni-salviakastiikkeen reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 550 g porsaanfilettä, tuoretta
    • 140 g pekonia, kuutioituna
    • 12 kpl kirsikkatomaatteja
    • 4 kpl salaattisipulia
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 dl vettä
    • 1.5 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl balsamiviinietikkaa
    • 2 rkl tuoretta salviaa, hienoksi suikaloituna
    • 1 maustemitta mustapippuria, rouhittuna
    • 2 rkl voita
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 2 dl vehnäjauhoja panerointiin

    Valmistus

    1. Poista porsaanfileestä mahdolliset kalvot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa filee vinottain kahdeksaan palaan, taputtele palat käsin litteämmäksi. 
    2. Puolita tomaatit ja leikkaa salaattisipuli isohkoiksi paloiksi. 
    3. Hienonna tuore salvia.
    4. Kääntele fileet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa.
    5. Paista fileet oliiviöljyssä ja voissa keskikuumalla lämmöllä läpikypsäksi, noin 2 min, molemmin puolin.
    6. Nosta fileet pannulta lautaselle ja anna niiden levätä hetken. 
    7. Lisää kuutioitu pekoni pannulle, paista pari minuuttia. Lisää hienonnettu salvia lopuksi joukkoon. 
    8. Lisää tomaatit ja sipuli pannulle, paista vielä 1-2 minuuttia.
    9. Yhdistä vesi, kerma, balsamiviinietikka ja fondi. Kaada pannulle pekonin ja kasvisten joukkoon, keitä noin minuutin ajan. 
    10. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. 
    11. Lisää porsaanfileet pannulle kastikkeeseen ja hauduta noin 2 min.
    12. Tarjoa lisäsi uunissa paahdettua juures-peruna-sipuliseosta, joka on maustettu oliiviöljyllä, salvialla, suolalla ja pippurilla. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET