Riista

Hirvenfile, katajanmarja-kermakastike ja omenachutney

Hirvenfile, katajanmarja-kermakastike ja omenachutney -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Riistafondia kantarellilla. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • LIHA
    • 600 g hirven- tai peuranfilettä
    • timjamia, suolaa ja pippuria
    • voita
    • KASTIKE
    • 1 kpl banaanisalottisipulia
    • 0.5 kpl palsternakkaa
    • 1 maustemitta kuivattua timjamia
    • 5 kpl katajanmarjoja, murskattuna
    • 0.5 dl valkoviiniä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia kantarellilla
    • 3 dl vettä
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
    • OMENACHUTNEY
    • 500 g omenoita
    • 0.5 dl raakasokeria
    • 1 kpl punasipulia, hienonnettuna
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä, viipaloituna
    • 0.5 kpl makeaa chilipaprikaa, hienonnettuna
    • 15 kpl kuivattuja aprikooseja, suikaloituna
    • 1.5 rkl inkivääriä, raastettuna
    • 1 kpl kanelitankoja
    • 2 rkl etikkaa
    • suolaa ja pippuria maun mukaan

    Valmistus

    Liha:

    1. Laita uuni kuumenemaan 100 °C:seen. Puhdista hirvenlihafile ja hiero mausteet pintaan. Ruskista pannulla.  
    2. Jatka lihan kypsentämistä uunissa 100 ºC:ssa, kunnes sisälämpötila on 58 ºC (medium).

    Kastike:

    1. Kuori salottisipuli ja palsternakka. Leikkaa paloiksi ja kuullota timjamin sekä katajanmarjojen kanssa kattilassa.
    2. Kaada valkoviini kattilaan, haihduta alkoholi pois. Kaada vesi, fondi ja kerma joukkoon, kuumenna. 
    3. Siivilöi ja mausta suolalla, pippurilla ja omenaviinietikalla. 

    Omenachutney:

    1. Kuori ja paloittele omena, keitä soseeksi raakasokerin kanssa. 
    2. Lisää punasipuli, valkosipuli, chili, aprikoosit, inkivääri sekä kanelitanko. 
    3. Lisää lopuksi etikka ja keitä, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä. 
    4. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET