Riista, Vuokaruoka

Kylmäsavuporopiiras

Betyg:
  • Annokset: 10

    Skickat!

    Ainesosat

    • Pohja:
    • 150 g margariinia
    • 2.5 dl vehnäjauhoja
    • 60 g grahamjauhoja
    • 4.5 rkl ruisleseitä
    • 1 kpl kananmunia
    • Täyte:
    • 100 g kylmäsavuporoa, esim. leikkeleenä
    • 1.5 kpl punasipulia, hienonnettuna
    • 70 g palsternakkaa, suikaloituna
    • 120 g lanttua, suikaloituna
    • 100 g porkkanaa, suikaloituna
    • 120 g kantarelleja, pilkottuna
    • mustapippurirouhetta
    • tuoretta timjamia maun mukaan
    • tuoretta salviaa maun mukaan
    • tuoretta rosmariinia maun mukaan
    • 2 rkl juoksevaa hunajaa
    • 2 dl ruokakermaa
    • 2 kpl kananmunia
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia Kantarellilla
    • 2 dl juustoraastetta, esim. emmentalia

    Valmistus

    Pohja:

    1. Valmista piirakkapohja nyppimällä huoneenlämpöinen margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
    2. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
    3. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää piirakkavuokaa.

    Täyte:

    1. Suikaloi poronpaisti ja kasvikset. Kuullota kasvikset öljyssä pannulla kevyesti.
    2. Mausta mustapippurilla ja yrteillä maun mukaan, lisää hunaja joukkoon ja sekoita.
    3. Yhdistä seokseen porosuikaleet. Laita täytteen ainekset tasaisesti pohjalle.
    4. Sekoita kermaan creme fraiche, kananmunat ja juustoraaste sekä fondi.
    5. Kaada seos vuokaan.
    6. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET