Riista

Peuran ulkofilee palsternakkapyreellä

Peuran ulkofilee palsternakkapyreellä -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    25 min

    Skickat!

    Ainesosat

    • Peuran ulkofilee ja kastike
    • 600 g peuran ulkofileetä
    • suolaa ja pippuria
    • 1 rkl voita
    • 1 rkl balsamietikkaa
    • 1 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 2 dl punaviiniä
    • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
    • 2 salottisipulia, hienonnettuna
    • Palsternakkapyree
    • 250 g palsternakkaa, kuorittuna ja kuutioituna
    • 0.5 dl crème fraichea
    • 1 rkl voita
    • 0.5 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
    • suolaa ja pippuria
    • Tarjoiluun
    • Ruusukaalipaistos punaviinillä

    Valmistus

    Peuran ulkofilee ja kastike:

    1. Leikkaa liha 8 osaan, mausta suolalla ja pippurilla.
    2. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja lihat. Paista lihoja haluamaasi paistoasteeseen ja siirrä sen jälkeen pois pannulta vetäytymään.
    3. Ruskista sipulit pannussa. Lisää balsamietikka, punaviini, fondi ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää mustaherukkahyytelö ja liha. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Palsternakkapyree:

    1. Keitä palsternakkakuutiot kypsäksi suolatussa vedessä.
    2. Valuta vesi. Soseuta keitetty palsternakka sauvasekoittimella sileäksi, lisää fondi, ranskankerma ja voi.  Mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoile liha pyreen ja Ruusukaalipaistoksen kanssa!

     

     

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET