Riista

Poronfile, mustaherukkakastike ja maa-artisokkasose

Poronfile, mustaherukkakastike ja maa-artisokkasose -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Riistafondia kantarellilla. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • LIHA
    • 600 g poronfilettä, kalvoista puhdistettua
    • 1 rkl öljyä
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia kantarellilla
    • voita paistamiseen
    • mustapippuria ja suolaa
    • KASTIKE
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Riistafondia kantarellilla
    • 4 dl punaviiniä
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 dl mustaherukoita
    • SOSE
    • 600 g jauhoisia perunoita, kuorittuna
    • 400 g maa-artisokkia, kuorittuna
    • 50 g voita
    • 2 dl kuohukermaa, vaahdotettuna
    • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
    • suolaa ja pippuria

    Valmistus

    1. Kuori perunat ja maa-artisokat.
    2. Keitä kevyesti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, kun ne ovat pehmeät. Anna lopun veden höyrystyä pois kattilassa. 

    Liha:

    1. Sivele poronfilee fondin ja öljyn seoksella. Suolaa ja pippuroi.
    2. Paista keskikuumalla pannulla voissa ja öljyssä, kunnes sisälämpötila on n. 58 °C (medium).

    Kastike:

    1. Kaada viini, fondi, vesi ja hyytelö kattilaan. Keitä 10 min.
    2. Suurusta pieneen määrään viiniä sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää mustaherukat.
    3. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Sose:

    1. Soseuta perunat ja artisokat perunanuijalla tai puulusikalla karkeasti.
    2. Lisää voi, suola ja pippuri sekä vaahdotettu kerma ja hienonnettu persilja. 
    3. Tarjoa kastike poronfileen ja maukkaan kastikkeen kera. 

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET