Riista, Pataruoka

Riista-kantarellipata

Riista-kantarellipadan reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kantarellifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:
  • Annokset: 4

    Skickat!

    Ainesosat

    • 1 kg hirvenlihaa tai peuran lapaa kuutioituna (n. 3 x 3 cm)
    • voita paistamiseen
    • 3 kpl kuorittuja porkkanoita isohkoina viipaleina
    • 2 kpl keskikokoista sipulia, isohkoina paloina
    • 5 kpl murskattuja katajanmarjoja
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 150 g kantarelleja, puhdistettuja ja paloiteltuja
    • 2 dl kermaa
    • 1.5 l vettä
    • 0.5 dl punaviinietikkaa
    • 3 rkl Touch of Taste Kantarellifondia
    • 3 rkl Touch of Taste Riistafondia kantarellilla
    • suolaa & pippuria

    Valmistus

    1. Ruskista liha padassa.
    2. Lisää kasvikset, mausteet sekä kantarellit.
    3. Lisää vesi, fondi ja viinietikka. Anna hautua noin 1,5 tuntia.
    4. Testaa, onko liha mureaa.
    5. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
    6. Kuumenna ja suurusta halutessasi veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä. 
    7. Tarjoa hyytelön, suolakurkun ja perunamuusin kera. Mausta perunamuusi kantarellifondilla ja persiljalla.

    SISÄLTYVÄT TUOTTEET