Riista, Kastike

Riistafileetä parmesankreemillä ja punaviinikastikkeella

Riistafileetä parmesankreemillä ja punaviinikastikkeella -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Betyg:

Annokset: 4

60 min

Skickat!

Ainesosat

  • 600-800 g hirven tai muun riistaeläimen ulkofileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia ja laakerinlehti
  • Punaviinikastike:
  • 1 dl salottisipulia, hienonnettuna
  • 2 dl juureksia, hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 3 rkl Touch of Taste Häränlihafondia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • maissitärkkelystä
  • Parmesankreemi:
  • 1 dl parmesaania, raastettuna
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • Tarjoiluun:
  • paahdettuja perunoita ja kasviksia

Valmistus

Punaviinikastike:
1. Ruskista sipuli ja juurekset voissa. Sekoita joukkoon punaviini, vesi, balsamietikka, Touch of Taste Häränlihafondi ja fariinisokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 min.
2. Suurusta kastike haluamasi paksuiseksi maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu pieneen määrään vettä.
3. Mausta kastike fondilla, suolalla, pippurilla, balsamietikalla ja fariinisokerilla.

Parmesaanikreemi:
1. Sekoita kaikki ainesosat yhteen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Liha:
1. Siisti liha ja mausta se suolalla ja pippurilla.
2. Ruskista liha kuumalla lämmöllä. Kun liha on ruskistunut, lisää voi, timjami ja laakerinlehti. Valele liha voiseoksella ja siirrä se uunivuokaan.
3. Paista lihaa 110 uunissa noin 20 min riippuen haluamastasi kypsyysasteesta (sisälämpötila: verinen 53 astetta, medium 58 astetta, kypsä 65 astetta).
4. Anna lihan levätä ennen sen leikkaamista.
5. Viipaloi liha ja asettele se lämmitetyille lautasille. Lisää punaviinikastike ja nokare parmesaanikreemiä. Tarjoile paahdettujen perunoiden ja kasvisten kanssa!

SISÄLTYVÄT TUOTTEET