Tiesitkö tätä lampaasta?

Mitä olisi pääsiäinen ilman lammasta?

On pötyä, että lammas maistuisi villasukalta! Huonoon makuun on vain kaksi syytä, liha on väärin valmistettu tai olet saanut lautasellesi iältään vanhan lampaan lihaa. 

Lampaan lihan maku on omintakeinen ja herkullisen vivahteikas. Liha täytyy valmistaa huolellisesti ja on aina hyvä, jos lihassa on paljon sisäistä rasvaa. Kun teet kaiken oikein, ei ole lampaan lihan voittanutta! Mikään ei maistu paremmalta, kuin ohueksi viipaloitu savustettu lampaanviulu tai ihanan herkullinen välimerelliseen tapaan valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustettu lampaan paisti.

Käytä AINA lihalämpömittaria lammasta valmistaessasi. Lampaanliha on parhaimmillaan, kun lämpötila on noussut 58-70 °C:seen. Alemmassa lämpötilassa liha on punertavaa ja ylemmässä se on läpikypsää. Huomaathan mitata lämpötilan lihan paksuimmasta kohdasta.